Fotinlägg & Hälsporre inlägg

Fotinlägg & Hälsporre inlägg

Vid skador i foten kan just ett hälsporre inlägg vara räddaren i nöden. Det är nämligen verkligen inte en god idé att gå på ett inkorrekt vis och att lägga vikten fel när man har utsatts för en skada. Hälsporre inlägget finns där för att se till så att de vardagliga sysslorna inte blir alltför svåra att genomföra.

Fotinlägg & Hälsporre inlägg | Kursdoktorn

Ett hälsporre inlägg kan finnas färdigt för att placera i skorna, men de kan även vara gjutna på ett sätt så att de passar individens fot. När man väl har ett hälsporreinlägg i sina skor märker man snart att man inte har lika ont, samtidigt som man går på ett mer korrekt vis. Med tanke på att belastning inte ligger fel betyder detta även att man återhämtar sig från skadan fortare än man annars skulle ha gjort.

 

 

Hälsporre inlägg | KursdoktornSjälvfallet kan man kombinera inlägget med olika övningar eller andra behandlingar som sjukgymnasten eller liknande expert har gett råd om. Ifall man känner att man har problem med sin fot eller fötter och har svårigheter att gå och röra på sig kan det vara en god tid att komma i kontakt med en läkare eller sjukgymnast.